Nova banka RS: Raspodjela poslovne dobiti od 10,3 miliona KM

Bez autora
May 20 2010

Akcionari Nove banke, Banjaluka, na posljednjoj skupštini jednoglasno su odlučili da poslovnu dobit od 10.371.329 KM raspodijele u kapital, i to 9.852.762 KM u osnovni kapital Banke kroz emisiju akcija nominalne vrijednosti od jedne KM, a ostatak od 518.567 KM u obavezne zakonske rezerve. Akcije će se podijeliti svim akcionarima Banke koji su registrovani u Centralnom registru Hartija od vrijednosti na dan presjeka 7. juna ove godine. Srazmjerno njihovom procentualnom učešću u akcionarskom kapitalu Nove banke. Ukupan iznos registrovanog osnovnog kapitala Banke, nakon okončanja emisije akcija, iznosiće 63.145.754 KM. Na taj način direktno će se doprinijeti jačanju kapitalne adekvatnosti i pozicije Nove banke na tržištu.

Nova banka RS: Raspodjela poslovne dobiti od 10,3 miliona KMAkcionari Nove banke, Banjaluka, na posljednjoj skupštini jednoglasno su odlučili da poslovnu dobit od 10.371.329 KM raspodijele u kapital, i to 9.852.762 KM u osnovni kapital Banke kroz emisiju akcija nominalne vrijednosti od jedne KM, a ostatak od 518.567 KM u obavezne zakonske rezerve.

"Akcije će se podijeliti svim akcionarima Banke koji su registrovani u Centralnom registru Hartija od vrijednosti na dan presjeka 7. juna ove godine. Srazmjerno njihovom procentualnom učešću u akcionarskom kapitalu Nove banke", navodi se u pisanoj izjavi za medije direktora ove banke Milana Radovića.

Prema njegovim riječima, ukupan iznos registrovanog osnovnog kapitala Banke, nakon okončanja emisije akcija, iznosiće 63.145.754 KM.

Radović ističe da će se na taj način direktno doprinijeti jačanju kapitalne adekvatnosti i pozicije Nove banke na tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik